Publisert: 17.03.2016. TEKST Terje Mathisen BILDER BW Offshore

BW Offshore er representert i store oljeregioner verden over. Med tilstedeværelse over hele Europa, Asia, Vest-Afrika og Amerika var behovet for effektiv samhandling stort.

BW Offshore er en av verdens ledende FPSO-operatører (Floating Production Storage and Offloading), og en markedsleder innen avanserte laste- og produksjonssystemer offshore til olje- og gassindustrien. Med avdelingskontorer på fire kontinenter vokste behovet for å standardisere og effektivisere samhandlingen.

– Vi hadde ikke noen enhetlig løsning for videokonferanse internt, forteller Senior Vice President Corporate IT and Systems, Fritz Ekløff.

Reisekostnadene var høye og store geografiske avstander medførte mye tapt tid til reisevirksomhet. BW Offshore gikk i dialog med Atea, som inviterte til demonstrasjon hos Cisco Experience Center i Oslo for inspirasjon.

– Det var viktig for oss at løsningen for samhandling hadde god brukeropplevelse og lav teknisk terskel for å ta i bruk systemene, fortsetter Ekløff.

Atea bistod i planleggings- og implementeringsfasen, og løsningen falt på Cisco CallManager med endepunkter. I dag har BW Offshore 14 videosystemer i drift.

– Løsningen brukes av mange av våre ansatte, og vi har bare positive tilbakemeldinger, melder Ekløff.

Investeringskostnadene betaler seg gjennom mindre reisevirksomhet

— Fritz Ekløff, Senior Vice President Corporate IT and Systems

Normalt samles ledergruppen fysisk i Singapore eller Oslo to ganger i året.

– Vi har nylig gjennomført vår første virtuelle ledersamling ved bruk av videokonferanseløsningen. Vår CEO ønsket denne gangen å gjennomføre samlingen virtuelt for å se om dette lot seg gjøre i praksis, samt for å begrense reisevirksomheten. Representert på dette møtet var kontorene i Oslo, Singapore, Amsterdam og Houston samt et VMR (Virtuell Meeting Room). Møtet ble avviklet effektivt og sømløst, og er et godt eksempel på hvordan vi benytter teknologi for å understøtte vår kjernevirksomhet. Når det gjelder Return on Investment, er dette en «no brainer». Investeringskostnadene betaler seg gjennom mindre reisevirksomhet, avslutter Ekløff.

Se filmen om BW Offshore her

Leveranse

  • Cisco CallManager med Expressway-løsning
  • Acano levert som software for installasjon på kundens VM-plattform
  • WEB-RTC portal hvor gjester kan logge seg inn og delta uten en videoklient
  • Cisco-plattformen står klar for at de kan flytte sine telefoner over på løsningen fra sitt gamle telefonisystem

Vil du vite mer?

For mer informasjon om løsningen, kontakt Rådgiver Sjur Henrik Brynjulfsen, tlf. 93464440 eller mail: sjubrynj@atea.no

Kontakt oss

BW Offshore

BW Offshore is a leading global provider of floating production services to the oil and gas industry. BW Offshore is the world's second largest contractor with a fleet of 14 FPSOs and 1 FSO represented in all major oil regions world-wide. The company also operates additional 2 FPSOs.

THOMAS INGEBRIGTSEN, AV-TEKNIKER

Hvis du har installert høyteknologi i Maputo i Mosambik, klarer du å se løsninger uansett. Bare spør Ateas AV-tekniker og teamleder Thomas Ingebrigtsen i Tromsø.

Les mer.