Publisert: 23.10.2015. TEKST: Terje Mathisen, markedssjef i region Rogaland og Agder i Atea FOTO: Sjøfartsdirektoratet

Sjøfartsdirektoratet i Haugesund oppgraderte et tyvetalls møterom med AV-løsninger fra Atea. Resultatet ble en enkel og intuitiv løsning for alle brukerne.

Sjøfartsdirektoratet har tilsyn med norske skip og utenlandske fartøy i norsk farvann, med hjemmel i skipssikkerhetsloven. På direktoratets hovedkontor i Haugesund var møterommene preget av audiovisuelt utstyr som var i ferd med å bli utslitt, eller som ikke lenger fungerte. Møterommene brukes aktivt hver eneste dag for eksempel til felles gjennomgang av saker og workshops i prosjekter. Valget stod mellom å investere i storskjermer eller projektor og lerret. Prosjektet var omfattende og innbefattet oppgradering av 16 ordinære møterom og en kantine. Viktige kriterier i prosessen var å gjøre møterommene enklere å bruke og minimere høye driftskostnader. – Da Atea foreslo projektorer basert på LED-laserteknologi, var vi umiddelbart interessert, sier Underdirektør IT, Sverre Rossebø.

Da Atea foreslo projektorer basert på LED-laserteknologi, var vi umiddelbart interessert

— Underdirektør IT, Sverre Rossebø

Teknologien gir omkring 20.000 timer brukstid uten vedlikehold. Projektorene skrus på automatisk i det kabelen settes inn i PC-en, og den skrur seg av noen minutter etter at den tas ut igjen. Løsningen betyr også at vi slipper fordyrende driftskostnader som bytte av lamper og filter.

– Selv om disse projektorene er dyrere i innkjøp, regner vi med at den samlede kostnaden over levetiden blir lavere, og vi slipper å leve med redusert ytelse i opp mot 1/3 av brukstiden. God billedkvalitet og lavt støynivå sto høyt på lista over våre kriterier, og dette blir tilfredsstilt med den nye teknologien. I tillegg kom Atea opp med et løsningsforslag som er svært enkelt i bruk, fortsetter Rossebø. Direktoratet valgte to forskjellige løsninger fra Atea. En standardløsning for vanlige møterom, og en utvidet løsning med styring for store, delbare rom. Alle møterom på hovedkontoret er nå oppgradert, og er mye enklere i bruk enn tidligere. At møterommene nå har samme oppløsning som PCskjermen, gjør det enklere å vise innhold uten å måtte bruke tid på tilpasninger. – Det er selvsagt heller ingen ulempe at bildene er bedre enn før selv om det er lyst i rommet. Vi vurderer nå også å oppgradere enkelte av våre regionsog tilsynskontorer med standardløsningen, avslutter Rossebø.

Leveranse

  • Digitalisert alle møterom i Haugesund ca. 25 stk.
  • Panasonic Full HD LED Laser-projektor
  • Rammelerret 100’’ - 120’’
  • Auto ON/OFF
  • Barco ClickShare

Vil du vite mer?

Vil du vite mer om løsningen som ble valgt av Sjøfartsdirektoratet, kontakt Birger Isdal, per telefon +47 982 29 416, eller e-post birger.isdal@atea.no – eventuelt
din lokale Atea-representant.

Kontakt oss her

Sjøfartsdirektoratet

Sjøfartsdirektoratet er et forvaltningsorgan underlagt Nærings- og fiskeridepartementet og Klima- og miljøverndepartementet med myndighetsansvar overfor norskregistrerte skip og utenlandske skip som anløper norske havner.

Sevald Lund, sjefskonsulent

I Atea Norge jobber det omkring 850 sertifiserte konsulenter innenfor ulike fagområder. Møt en av dem: Sevald Lund – odelsgutt fra Harstad, som valgte realfag…

Les mer.