Publisert: 17.11.2015. TEKST Terje Mathisen, markedssjef i region Rogaland og Agder, Atea BILDER Emile Ashley

Stavanger Forum er et av Norges største konferanse- og messesenter. Konferansesenteret har moderne og fleksible lokaler, velegnet for både små og store møter, konferanser, utstillinger, konserter og banketter.

Forumområdet kan tilby ni haller i forbindelse med større arrangementer, noe som tilsvarer et brutto areal på rundt 35 000 m2. Den nye Forum Expo-hallen på nesten 5000 m2 er siste tilskudd og ble offisielt åpnet i juni 2014. Dette er Stavangers nye storstue, som i tillegg til messer og utstillinger, også kan brukes til store plenumssamlinger (kapasitet 4000 personer), større banketter (kapasitet 3000 personer) og konserter (kapasitet 8000 personer). Stavanger Forum har som mål å være Norges mest foretrukne kongressenter, noe som stiller store krav til kvalitet og profesjonalitet. Stavanger Forums utfordring var at nettverket ikke var dimensjonert for å tilfredstille dagens krav, hvor alle har med flere enheter som skal koples opp. Sammen med Atea har de derfor designet en ny løsning som er fleksibel og som dekker deres behov.

Den nye WIFI-løsningen har gitt Stavanger Forum et løft som gir oss mulighet til å tilby unike løsninger for kundene våre.

— Elizabeth Skjæveland, IT-ansvarlig for Stavanger Forum

Banebrytende WIFI-teknologi for konferansesenter

Den nye løsningen gir Stavanger Forum større rekkevidde og mer stabilt nett. De får mulighet til å skreddersy WIFI- nettverk til arrangementene, samt å gjøre analyser på brukerne. Dette vil for eksempel si at man kan finne ut hvor i lokalene folk har stoppet opp. Dette er verdifullt med tanke på HMS og sikkerhet. Det er mulig å se hvor det er mange mennesker og om man f. eks. bør åpne flere dører for å unngå flaskehalser og trengsel ved større arrangementer, eksempelvis ONS (Offshore Northern Seas) med 92 000 besøkende og 1 392 utstillere.

– Den nye WIFI-løsningen har gitt Stavanger Forum et løft som gir oss mulighet til å tilby unike løsninger for kundene våre, sier IT-ansvarlig for Stavanger Forum, Elizabeth Skjæveland. Den nye WIFI-løsningen åpner for nye bruksområder. – I tiden fremover vil vi også kunne tilby kundene våre pushmeldinger samt bruk av apper. Dette gir kunden muligheten til å gi en skreddersydd brukeropplevelse til sluttbrukeren som besøker området, noe som er helt nytt på det norske markedet. Løsningen inkluderer muligheten for områdekart og geolokasjon for brukeren, samt at ”real-time” informasjon blir kommunisert direkte ut til brukeren.

Leveranse

  • Cisco MSE (Mobility Services Engine)
  • Cisco Connected Mobile Experiences (CMX)
  • Firewall
  • Switchere
  • WIFI
  • Servere

Vil du vite mer?

Ønsker du å vite mer om løsningen som ble levert til Stavanger Forum kan du kontakte Rune Gåre, produktsjef Cisco. E-post: rune.gare@atea.no, tlf: +47 41 42 60 92.

Kontakt oss

Stavanger Forum

Stavanger Forum er et av Norges største konferansesentere og utstillingsområder. De har moderne og fleksible lokaler, velegnet for både små og store møter, konferanser, utstillinger, konserter og banketter.