Publisert: 3.11.2015. TEKST Terje Mathisen, markedssjef i region Rogaland og Agder i Atea FOTO Teekay Norway

Teekay Norway tilbød sine ansatte «Det frie valg», en ordning hvor bedriftens ansatte logger seg på Ateas bestillingssider og velger sine egne arbeidsverktøy. Resultatet ble forenklede arbeidsprosesser, fleksibilitet og tilfredse brukere.

Teekay er en global aktør med 25 avdelingskontorer i 15 land. Virksomheten er blant verdens største innenfor marin energitransport. I årenes løp har aktøren utvidet satsingen i nye segmenter inkludert gass og offshore.  I Norge er Teekay etablert i Stavanger og Trondheim.

For noen år siden reduserte virksomheten i Stavanger IT-bemanningen, noe som tvang frem et behov for å forenkle arbeidsprosesser, blant annet innenfor mobiltelefoni. Med omkring 200 brukere, manuelle rutiner og snevre standarder for hvilke telefoner som ble akseptert, var tiden inne for å tenke nytt. IT-avdelingen registrerte BYOD (Bring Your Own Device)-trenden om en økende forventning fra brukerne om å stå friere i valg av sine arbeidsverktøy. Teekay så denne trenden som en mulighet, og ikke en trussel. Av den grunn valgte virksomheten å innføre «Det frie valg» fra Atea i 2013. Løsningen ga de ansatte mulighet til selv å logge seg på Ateas bestillingssider og velge sin nye mobiltelefon. De ansatte kunne også velge utstyr som var dyrere enn «standardpakken». Arbeidstaker betalte da selv merverdien i forhold til virksomhetens standard, via et månedlig lønnstrekk.

«Det frie valg» ga oss større fleksibilitet i modellvalg, reduserte arbeidsmengden og som forventet fikk vi flere fornøyde brukere

— Dagfinn Heigre, IT-leder i Teekay Norway

– Løsningen passet godt inn i vår langsiktige tenking omkring hva som bør være oppgavene for en intern IT-avdeling, forteller Dagfinn Heigre, IT-leder i Teekay Norway. Den stadige pågangen fra brukere om ønske om nye telefoner og -modeller ble raskt redusert, og frigjorde verdifull tid hos IT-avdelingen. Etter å ha hatt løsningen i to år, har Teekay dannet seg et solid erfaringsgrunnlag.

– «Det frie valg» ga oss større fleksibilitet i modellvalg, reduserte arbeidsmengden og som forventet fikk vi flere fornøyde brukere, fortsetter Heigre. Den senere tid har virksomheten utvidet løsningen til også å gi brukerne muligheten til å bestille sin egen PC eller Mac.

Leveranse

  • Kundetilpasset bestillingsportal for medarbeidere
  • Rapporter med lønnstrekk pr. mnd.
  • Support
  • Finansiering

Vil du vite mer?

Forventning om å stå friere i valg av arbeidsverktøy er en trend i tiden. Grensen mellom jobb og fritid viskes ut og mobiltelefon, nettbrett og PC er ofte med oss døgnet rundt, uken gjennom. Ønsker du en uforpliktende prat rundt Det Frie Valg for din bedrift, kontakt oss på detfrievalg@atea.no.

Kontakt oss

Teekay Norway

Siden oppstarten i 1973 har Teekay utviklet seg fra å være et regionalt rederi til å bli en av verdens største selskaper innen marin energitransport. Selskapet frakter energi hvor det måtte være for å drive den globale økonomien videre.