Publisert: 5.11.2015. Terje Mathisen, markedssjef i region Rogaland og Agder i Atea FOTO: Viking FK

Viking FK investerte i ny LED-teknologi, som løftet de kommersielle inntektene på Viking Stadion og ga hjemmepublikumet en bedre visuell opplevelse.

Som en av Norges største fotballklubber har Viking Fotball tilholdssted på Viking Stadion i Stavanger. Aktøren leverer underholdningsprodukter, hvor fotballkamper er hovedproduktet. Snittbesøket på hjemmekamper er 10.000 på hjemmekamper. Det arrangeres også store events på stadion, som konserter, med over 20.000 besøkende.

Viking fotball var i en situasjon hvor en endring var nødvendig. – Vi manglet digitale flater, både LED-skjermer og storskjermer, forteller Salgssjef i Viking Fotball, Kjartan Salvesen. Klubben forstod det økonomiske potensialet ved å innføre digitale markedsføringsflater. I tillegg ønsket Viking at publikum skulle få en bedre opplevelse på hjemmearenaen. Målsettingen var å ta steget opp og bli en innovativ og fremtidsrettet stadion. Atea ble koblet inn som samarbeidspartner for å se på aktuelle løsninger som kunne dekke behovene.

 

Vi har nå flere produkter og sterkere kommunikasjonskanaler

— Salgssjef i Viking Fotball, Kjartan Salvesen

Løsningen for LED- og storskjermer på Viking Stadion ble satt sammen av Atea og Viking. Det viste seg å være et riktig valg og en kostnadseffektiv måte å oppgradere stadion på.

– Vi var avhengige av Atea i denne fasen, ettersom hele investeringen var upløyd mark for oss, fortsetter Salvesen. – Implementeringen av løsningen gikk meget smertefritt. Planlegging, businesscase, gjennomføring og service gjorde at vi hadde lite problemer allerede første hjemmekamp.

I et tøft marked har investeringen i LED-skjermer utvilsomt løftet de kommersielle inntektene i Viking Fotball.

– Oppsummert kan en si at vi nå har flere produkter og sterkere kommunikasjonskanaler. I tillegg til det har også stadion fått et mer moderne uttrykk, som gagner vårt publikum, avslutter Salvesen.

Alt styres fra ett grensesnitt: Cisco Stadium Vision. Cisco-løsningen er spesielt designet for kjøring av reklame på sportsarenaer, men kunne like gjerne vært brukt som informasjons-/reklameskjermer på flyplasser eller andre store områder.

Leveranse

  • 240 meter LED perimeterskjermer som dekker hele TV-sonen
  • Informasjonsskjermer på alle utgangene, til sammen 26 i antall
  • To Score Boards
  • Cisco Stadium Vision

Vil du vite mer?

Vil du vite mer om løsningen? Kontakt Kjetil Simonsen, kjetil.simonsen@atea.no - tlf.: 91 77 77 09 eller Kjetil Rasmussen, kjetil.rasmussen@atea.no, tlf.: 936 01 130.

Kontakt oss

Viking Fotballklubb

Viking Fotballklubb er et fotballag fra Stavanger, og er Rogalands største. Med sin andreplass på maratontabellen er det et av Norges beste fotballag gjennom tidene. Laget har spilt i toppdivisjonen siden det ble etablert, med unntak av sesongene 1966–67 og 1987–88, har til sammen tatt åtte seriemesterskap og fem norgesmesterskap, og er det fotballaget i Norge med flest sesonger (57 per 2015) i toppdivisjonen.